Kdo jsme

V naší cidérii nám záleží na jediném - podělit se s vámi o kvalitní a přírodní cider, vznikající tradiční cestou. Cider co má originální chuť, charakter a lidský faktor.* U nás vzniká cider dlouhou cestou zrání na kalech (sur lie). Než se dostane k vám do skleničky, prochází více než rok přirozenou proměnou, na kterou s minimálními zásahy pouze dohlížíme.
 
 

 

Cider regal
Sud

 

* Jsme přesvědčeni, že takový cider nikdy nevznikne tím, že se do něj nasypou pytlíky cukru, aromat, barviv, siřičitanů, nafoukají oxidy a pak se to celé prožene sítem, aby se z toho vytratilo to nejlepší. To už raději šumák. 

Sady

Ve stejném duchu také pěstujeme naše sady. Za poslední dva roky jsme vysadili tři hektary jabloní. Žádná chemie, žádné chromé keříky, ale deset metrů od sebe vzdálené polokmeny až vysokokmeny na semenáčových podnožích. Chvíli to potrvá, než z nich budeme sklízet. My si počkáme. Tito přes deset metrů vysocí a až deset metrů širocí obři nám a dalším generacím budou jednou klenotem. Nejen, že je vypijeme, ale budou nám a přírodě kolem sloužit celé století.

 

 

Sady

 

Staré odrůdy nás baví a proto skoro celý hektar našeho sadu tvoří staré, převážně české, odrůdy, které bohužel z krajiny skoro vymizely. Toto genofondové kino čítá 25 různých odrůd jabloní. Rádi experimentujeme a hledáme nové koření pro náš cider. 

 

Jablon
Sad

Statek Malvin

Je pro nás ctí, že naše řemeslo můžeme zdokonalovat v krásném prostředí tradičního jihočeského statku, kulturní památce, které chceme vrátit původní lesk. Těší nás, že můžeme přispět k zachování kulturního dědictví a podělit se o něj s těmi, kteří přijdou po nás.

 

Statek Malvin